Над 5 млн. души са станали милионери по време на пандемията

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Повече от пет милиона души по света са станали милионери през 2020 година, въпреки пораженията, които COVID-19 нанесе на икономиките. Това сочат данните в изследване, поръчано от „Креди Суис“ и публикувано от Би Би Си.

В статистиката се отбелязва, че въпреки обедняването на голяма част от хората, повече от 1% от населението на земята е спечелило първия си милион точно през миналата година.Изследователите правят извода, че придобиването на богатство изглежда е „напълно откъснато“ от икономическите проблеми, породени от пандемията.


Само ваксините срещу Covid-19 създадоха 9 нови милиардери, стана ясно през май. Почти всички свръхбогаташи са учени от големите фармацевтични компании. Общото им финансово състояние е близо 19 и половина милиарда долара. Те бяха наречени „здравните милиардери“.

Класацията се оглавява от Стефан Бансел – изпълнителен директор на фармацевтичната компания „Модерна“. Според списание „Форбс“ финансовото му състояние вече е 4 милиарда и 300 милиона долара.

Втори в списъка с богатство от 4 милиарда долара е създателят на „Байонтек“ Угур Шахин.

На трето място в списъка на новите милиардери са тримата основатели на китайската компания за ваксини CanSino Bio. Всеки един от тях вече притежава над 1 милиард долара.

Покачване на доходите има и при основните инвеститори на „Модерна“ – имунолога Тимоти Спрингер и учения Робърт Лангър.

Основателят на „Байонтек“ Угур Шахин вече е сред 500-те най-богати хора в света. За година богатството му е скочило с близо 250 процента.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар