Над 50% от записалите се за ваксина във ВМА не са се явили

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От днес започна имунизацията на хората, записали се в електронния регистър. Създадени са общо 335 ваксинационни пункта в страната.

“Екипите на ВМА скучаят и работят на 1/5 от капацитета си”, съобщи доц. Вирсавия Васева от ВМА пред БНТ. Болниците извършва ваксиниране с предварително записани часове, но над 50% не се явяват.

От 118 записали се до 13.00 ч. са дошли 54, уточни Васева.

За хора, които са пожелали първа доза и са се записали в електронния регистър, е осигурена ваксината на “АстраЗенека”.

“Имаме количества до неделя за всички, които са записани”, каза полк. доц. д-р Димо Димов, заместник – началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване. Успоредно с това продължава и реимунизацията с “Модерна” и “Пфайзер”.

От днес е възстановена имунизацията срещу COVID-19 в оповестените имунизационни центрове на територията на София-град. Информационната система за записване реално вече стават т. нар.  “зелените коридори”, за да не се образуват опашки пред центровете.

Над 30 000 столичани са се записали за ваксиниране през електронната система, сочат данните на РЗИ-София. Оттам призовават всички да спазват регистрирания час за посещение, за да няма струпване на хора пред кабинетите.

 

 

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар