Над 50 000 подписа и протест в защита на мечката, нападнала жена край Белица

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хора от цялата страна се събраха на протест в защита на мечката, която нападна жена край Белица, съобщи БНТ.

“Гората е домът на дивите животни и ние там сме гости. Време е да спрем унищожението на нашата природа и животни”, казват организаторите.

Протестиращите предадоха над 50 000 подписа на кмета на града Радослав Ревански с искане мечката да не бъде отстреляна. Градоначалникът пък ги увери, че мечката е прогонена високо в планината и няма да бъде убита.

Преди седмица мечка нападна млада жена, излязла да бере гъби в гората над Белица. Пострадалата оцеля, въпреки нараняванията, но местните хора се изплашиха от нападението. Кметът Радослав Ревански поиска разрешително за отстрел на мечката и Министерството на земеделието го издаде. След това обаче стана ясно, че защитеното животно ще бъде убито само, ако отново прояви агресия. Природозащитниците обаче се притесняват как властите ще разберет, че именно същото животно е нападнало отново. 

След инцидента горски служители всеки ден обикалят гората и прогонват с викове, вувузели и вдигане на шум мечката във високата част на Рила. Има и пет фотокапана, но мечката не е засичана повече в района.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар