Над 600 задържани след престрелка между мигранти в Сърбия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 600 души са били задържани след стрелба между мигранти недалеч от границата на Сърбия и Унгария. Сигналът е подаден в четвъртък вечерта, а разследването продължава и днес. В него са включени хеликоптери и дронове.

Около 21 часа местно време в сръбския град Хоргош, намиращ се на по-малко от 10 км от границата с Унгария, всичко е спокойно. Половин час по-късно вече е пълно с полиция, а след 22:30 непрекъснато се чува стрелба.

“Чухме, че е имало стрелба, размирици, свързани с мигрантите. Снощи разбрах от съседите. Предупредиха ме да не излизам. Не се чувствам в безопасност. Мигрантите създават доста проблеми”, разказва един от жителите на града.

Оказва се, че полицията е вдигната на крак след сигнал за стрелба между мигранти. Организирана е акция, в която участват представители и на жандармерията, специалните сили, хеликоптери и дронове, а периметърът е разширен и на територията на съседни населени места.

“Чуваха се различни изстрели, но не се страхуваме, досега нищо не са ни правили”, коментира друг живущ в населеното място.

На място са открити шестима мигранти, между и тях и младеж на 20 години с по две огнестрелни рани в гърдите. Арестувани са стотици, а част от жителите на града остават притеснени.

“Когато се стъмни, ни е страх да излизаме навън. Дори вкъщи се страхуваме”, жалва се възрастна жена.

Очаква се арестуваните мигранти да бъдат настанени в бежански центрове.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар