Най-богатият българин в САЩ: Купуваш си кола и няма на кого да се похвалиш

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само на 17 години започва работа като метач във фирма за подемна техника International Harvester в Америка, постепенно се издига в компанията, след което го преместват в офиса в Париж през 1979 г.

През 1993 г. фирмата е купена от Terex Cranes и става една от най-големите в Европа за производство на кранове и подемна техника, а Фил Филипов вече е президент на компанията.

Десет години по-късно той напуска и започва собствен бизнес, купува компании в тежко финансово състояние и ги оздравява с дисциплина. Има заводи за машини в Германия, Франция, Мексико, Франция и България, съобщава Нова Тв. „Аз знам как да организирам предприятия, които не работят. Вдигнал съм на крака над 30-40 компании“, споделя той.

Той често спори със синдикати дори и в Германия, когато отказва да преговаря с тях като собственик на компанията за кранове Atlas.„Синдикатите се раждат само когато собствениците и мениджърите не си вършат работата“, каза той. Филипов се учудва как може в България да има фирми, които не изплащат заплатите на служителите си шест месеца и се учудва къде са законите.

Най-важното събитие в живота му не е някоя голяма сделка, а срещата с жена му Вероник, с която и до ден днешен са 24/7 заедно и казва, че не може да живее без нея.

Филипов живее вече 50 години в чужбина, но казва, че никога не се е почувствал на мястото си. Според него най-трудното нещо в живота е да си чужденец. „Купуваш си кола и няма на кого да се похвалиш, с кого да я полееш. Аз си купувам самолет и пак няма с кого да си разменя две думи.“Днес Филипов е на 70 години и наскоро е отпразнувал юбилея си заедно с най-близките си хора. За 70-годишнината той си подарява две неща – пропътува с мотор легендарната магистрала 66 в Америка и си купува самолет. Днес казват, че именно той е най-богатият българин в Америка

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар