Най-важното за деня, 18 февруари

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Редакционният екип ви представя най-важното за деня. 

СИН НА ВИСШ СЪДИЯ – ЧАСТ ОТ МАЩАБЕН ХАЗАРТЕН БИЗНЕС
Синът на действащия председател на Административен съд София-град участва по нетолкова видим на пръв поглед начин в хазартния бизнес. Това показаха проверки на Actualno.com в Търговския регистър.
СОТИР ЦАЦАРОВ ОТКАЗА ИНФОРМАЦИЯ НА ЛОЗАН ПАНОВ ЗА СЪДИЯ АНДОН МИТАЛОВ

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров отказа информация на председателя на ВКС Лозан Панов за съдия Андон Миталов. Това се посочва в писмо на Цацаров до Панов.
ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА БОЖКОВ НЕ Е ИСКАНО ОТ РУСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ, ТВЪРДИ СВР
Освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков не е обсъждано по време на срещата между директора на Службата за външно разузнаване /СВР/ Сергей Наришкин и министър-председателя на Обединените арабски емирства.

ОТ ДНЕС, 18 ФЕВРУАРИ, САМО СПОРТНИЯТ ТОТАЛИЗАТОР МОЖЕ ДА ПРАВИ ЛОТАРИИ
От днес, 18 февруари, промените в Закона за хазарта, според които само Държавният спортен тотализатор ще може да организира лотарийни игри, вече ще бъдат обнародвани т.е. влизат в сила. Това означава, че в България повече не може да има организирани от частни лотарии игри, но реално това ще стане след 3 дни – на днешната дата само им се взема лиценза.
КИРИЛОВ ПОИСКА ОТНОВО ВСС ДА УВОЛНИ СЪДИЯ МИТАЛОВ
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов предложи на Висшия съдебен съвет да освободи от длъжност Андон Миталов от Специализирания наказателен съд.Това съобщиха от Министерството на правосъдието, цитирани от БГНЕС.
ДЕПУТАТИТЕ УМУВАТ КАК ДА КОМБИНИРАТ МАШИННОТО И РЪЧНОТО ГЛАСУВАНЕ

След директивата на премиера Бойко Борисов от тези дни на следващите избори да се гласува машинно, днес спешно се събра работната група за промени в Изборния кодекс. Тя включва представители на всички парламентарни групи, целта й е да се променят изборните правила още тази година, а навреме, не в последния момент догодина преди вота. Групата се събра на първото си заседание миналата седмица, а днес трябваше да обсъжда само избирателните списъци.
ПРОФ. ВАЛЕРИЯ ФОЛ: КОЛЕКЦИЯТА НА ФОНДАЦИЯ “ТРАКИЯ” НЕ БИВА ДА СЕ МЕСТИ
Проф. Валерия Фол наскоро издаде книгата “Тайни общества на траките” (изд. Тангра ТаНакРа”). Задълбоченият разказ за траките е представен на четивен и популярен език, и е преведен също на английски. Луксозното издание включва богат снимков материал. Ето каза проф. Фол пред Actualno.com.
ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е СПРАВЕДЛИВИЯТ СВЯТ?
Международната икономическа мисъл, в това число и арабската, претърпяла значителни промени в последните 40 години, се развива в различни, понякога противоположни посоки.
MAKE IT IN GERMANY: ГЕРМАНИЯ ТЪРСИ ПОВЕЧЕ РАБОТНИЦИ ОТ БАЛКАНИТЕ
Германия се нуждае от работна сила, а правителството ускорява процеса на миграция на чуждестранни работници. В Бон стартира нова услуга за координиране на признаването на дипломи и квалификации.

Източник: actualno.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар