Най-големият самолет в света изстреля хиперзвукова ракета

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-големият самолет в света успешно изстреля хиперзвуковата ракета Talon над пустинята Мохаве, съобщават от компанията Stratolaunch.

Аеропланът Stratolaunch Roc прилича на два свързани в едно големи пътнически самолета с общо крило. Самолетът е проектиран да носи Talon на голяма надморска височина. Ракетата може да маневрира със скорост 6 пъти по-голяма от тази на звука, като прототипът трябва да еволюира в хиперзвуков дрон.Вижте как изглежда хиперзвуковата ракета Talon и най-големият самолет в света Stratolaunch >> >> >>


Това е първият интегриран полетен тест на нашата система за изстрелване Talon„, каза Брандън Ууд, вицепрезидент по програмите и операциите на Stratolaunch. Компанията е основана през 2011 г. от покойния съосновател на Microsoft Пол Алън.

Stratolaunch Roc притежава внушителен размах на крилете от близо 117 метра, 6 двигателя, от Boeig 747, и два фюзелажа – всеки с дължина от 72 метра. Празен Stratolaunch тежи 250 тона, а напълно натоварен – 590 000 килограма.

Фокусът на теста обаче е не най-големия самолет, а ракетата Talon. За нея се знае малко, но хиперзвуковите самолети и дронове са от голямо значение за военните. Stratolaunch не крият, че считат правителството на САЩ са свой основен клиент.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар