Най-голямата загуба е за потребителите

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тези дни се говореше, че Huawei ще обяви дългоочакваната новина, че смартфоните им влизат на пазара в САЩ през най-популярните канали – тези на операторите. През седмицата обаче се разбра, че AT&Т са се отдръпнали от потенциално партньорство и китайският производител не можа да премълчи факта при пресконференцията си на CES 2018. Главният изпълнителен директор на Huawei адресира проблема и заяви, че най-голямата загуба от тази ситуация е за потребителите. 

За нас е голяма загуба, а също и за операторите, но още по-голяма загуба е за потребителите, защото те нямат най-добрия избор, сподели Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei. 

Коментарът на Ю изглежда не е бил по сценарий. Той обаче не можа да сдържи разочарованието си от решението на АТ&Т да се отдръпне от сделката, тъй като 90% от продажбите (по думите на Ю) на смартфони в САЩ са през оператори и ако Huawei няма споразумение с водещите доставчици, рискува да остане непознат бранд за един от най-големите пазари в света. 

Счита се, че решението на оператора е било повлияно от политичски натиск, вероятно свързан с опасенията от шпионаж чрез китайските устройства. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар