Най-добрите и най-лошите черти на зодия Козирог

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Представителите на зодия Козирог се отличават с безупречна професионална етика. Те са верни приятели, които винаги ще се отзоват, ако имате нужда от помощ. Но същността им не е изтъкана само от положителни качества! Вижте кои са най-добрите и най-лошите черти в характера на зодия Козирог. С кои сте съгласни, с кои – не?

Най-добрите и най-лошите черти на зодия Козирог
 © iStock/ архив

За Козирозите накратко?

Козирогът е земен знак, което е напълно логично, предвид твърдата логика, която управлява ежедневието му. Той е праволинеен и разсъждава трезво; мечтае много, но плановете по-често са малки и изпълними. Козирогът не обича да си поставя недостижими цели.

 

Какво трябва да знаете за земните зодии? >>>>

Защо е важно да се свържете със зодиакалния си елемент? Как да го направите? >>>

 

Козирогът винаги действа целенасочено, без да прави излишни стъпки встрани. Отличава се с решителност, която често прераства в инат.

Козирогът е кардинален знак – той е инициатор на промяната. Винаги в движение и търсещ нов проект. Зодия Козирог се управлява от Сатурн, която е планета на ограниченията и песимизма. Това може да обясни защо представителите на зодията са твърдоглави, сериозни и винаги в очакване на най-лошото.

Кардинални зодии – какво трябва да знаете? >>>

зодия козирог

 

6 положителни черти на зодия Козирог

Нека започнем с позитивното. Ето кои са най-добрите черти в характера на зодия Козирог.

 

Решителни

Козирозите са сред най-решителните зодии. Те работят упорито и целенасочено за постигане на целите си. 

 

Следват логиката и на работа, и у дома

Представителите на зодия Козирог следват логиката. Независимо дали става дума за професионалния, или личния им живот, те обичат да се подчиняват на обективното. В противен случай се чувстват неудобно. Логиката, съчетана с вътрешното им чувство за отговорност, ги прави успешни в почти всичко, с което се захванат.

 

Работливи

Представителите на зодия Козирог са истински работохолици. Имат склонност дори да прекаляват и да се довеждат до точката на прегаряне. Свършването на определена дейност им дава вътрешно усещане за удовлетворение. Но не се залъгвайте, че го вършат само за себе си. Козирогът обича похвали и не крие усмивката си, когато получава комплименти за добре свършена работа.

 

Амбициозни

Козирозите обичат да си поставят високи, но не твърде недостижими, цели. Дори в това отношение се опират на логиката. Обичат да се доказват и им харесва, когато другите оценят амбициите и постиженията им.

 

Организирани

Козирозите обожават добрата организация. Често ще забележите, че си правят списъци, за да са сигурни, че не забравят нещо. За представителите на зодия Козирог постигането на дадена цел е невъзможни, без да има добра организация. Често повтаряна шега, свързана с Козирозите е, че имат дори списък със списъците, за да не пропуснат нещо.

 

Лоялни

Козирозите имат големи сърца и винаги са лоялни към хората, на които държат. Обичат да помагат на близките си, дори никой да не ги моли за помощ.

 

Какво не трябва да казвате на зодиите? >>>

Коя е тъмната страна на всяка зодия? >>>

зодия козирог, зодии

 

5 отрицателни черти на зодия Козирог

Козирозите не са идеални и имат и своите отрицателни страни, които са силно изразени. Ето и 5 от тях.

 

Материалисти

За Козирозите, “логично”, парите са от първостепенно значение. Те гледат на тях като на средство за постигане на целите си, но и като начин да получат признание за добре свършена работа. Въпреки че държат на парите, Козирозите не ги пилеят за луксозни вещи и преживявания. Предпочитат да инвестират или да ги вложат в практични покупки.

 

Песимисти

Представителите на зодия Козирог често мислят и премислят твърде много обстоятелствата. Натрупването на емоции може да ги тласне в погрешна посока и да заседнат в омагьосан кръг от негативизъм.

 

Инатливи

Козирозите са инатливи и често проявяват тази негативна черта от характера си. Особено ако някой не следва техните високи (понякога нереалистични) стандарти. Тяхната твърдоглавост понякога пречи на общуването им с хората.

 

Твърде сериозни

Представителите на зодия Козирог не се славят с чувство за хумор. Не обичат да се шегуват и не им допада да са обект на шеги. Ако са в лошо настроение, хуморът е сигурен начин да ги вбесите още повече.

 

Трудно прощаващи

Представителите на зодия Козирог са известни с това, че трудно забравят. Обидите ли ги, те ще го помнят години напред и това ще е видимо в отношението им към вас. 

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар