Най-истинският паметник на Апостола не е този в центъра на София или в Карлово, а в нас самите – Гледна точка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Политическият анализатор, бивш посланик в Москва, енергиен експерт и общественик – Илиан Василев, със силни думи за Васил Левски:

Най-истинският паметник на Апостола не е този в центъра на София, или в Карлово, или където и да е другаде, а в нас самите, в нашата готовност смирено и беззаветно като него да посветим, поне малка част от нас покрай търсенето на личното благополучие, и на добруването на целия род, народ, Родина.

Повечето предпочитаме да окачим потрета му, да положим цвете, но за този Паметник вътре в нас, там където признателността е в делата и помислите, все нямаме време или кураж.

Васил Левски не е просто саможертва, той е мерило за хладен ум, за системност, за организация, дисциплина, за работа в екип, в мрежа, в съзаклятие през личен пример и претеглено доверие. Именно в този негов подвиг – да си поставяме за цел трудното до невъзможно и да го реализираме въпреки всичко, въпреки средата, въпреки гравитацията на деня, през упорита работа, в съдружие и в общност – все още не можем да достигнем и до пеша му.

Гледам Парламент, гледам власти, терзанията ни, гледам Левски и си мисля, той преди 151 една години умря свободен, а ние все още се озъртаме за някое мнимо или реално заптие и не смеем да прекрачим собствените си граници за позволеното и разумното.

За това той ще си остане Апостол на състоялата се и несъстояла българска Свобода – тази, към която още пътуваме!

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар