Най-младият ваксиниран починал у нас – на 30 г. и с „Файзер“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-младият ваксиниран у нас, но починал от ковид, е бил едва в 30-те си години, става ясно от отворените данни на Министерството на здравеопазването.

Въпреки че според данните за завършена имунизация срещу инфекциозното заболяване с 2 дози от препарата на „Файзер“ „Комирнати“, мъжът си е отишъл на 2 август. От няколко седмици здравните власти публикуват процентно съотношение на ваксинираните заразени, постъпилите в болници, съответно в интензивните отделения и починалите, макар с поставени ваксини.

Прави впечатление, че до средата на септември, броят на загубилите живота си с ваксини е бил оскъден и единици са отбелязани в регистрите. С настъпването на „делта“ варианта обаче, който драстично смъкна гарда и доминира напълно у нас вече цял месец, починалите имунизирани са ежедневие.

Още по-смущаващ обаче е фактът, че първият починал ваксиниран у нас е регистриран още през април. Мъж във възрастовата група 60-69 г., с пълна имунизация с „Комирнати“ е влязъл в черната статистика на 24 април, само 2 месеца след откриването на първите т.нар. „зелени“ коридори и 4 месеца след старта изобщо на ваксинационната кампания у нас. Според медиците защитата от фатален край при иРНК препарата е максимална до около 6 месеца от прилагането на втората доза.

По отношение на ваксинираните, все пак поставени на респиратор в интензивно отделение у нас, първият случай пак е през април – дори по-рано – на 01/04, като заболялата е била жена с 2 игли „Комирнати“ на възраст между 50 и 59 г. В реанимация е попаднал и по-млад мъж, между 30 и 39 г., през август, пак с препарата на „Пфайзер“.

От средата на август почти всеки ден са отбелязвани ваксинирани (с всички препарати – б.р.) пациенти, вкарани в интензивните на болниците, което пак съвпада с нахлуването на „делта“ по време в страната.

Особено впечатление обаче носят данните, че в последните седмици всички млади интубирани на възраст до 50 г., са имунизирани според системата с еднодозовата „Янсен“, за която има съмнения, че масово се „ползва“ за изготвянето на фалшиви сертификати, при които реално пациентът не е убоден, а само са вписани данните му в националната база.

Лични лекари и болнични медици вече настояват да се направи допълнителна разбивка на данните по място на ваксиниране, за да се проследи дали няма определен модел или конкретно медицинско звено с пробив – дали с фалшиви сертификати, или с некачествено съхранение на ваксините заради множество хора в интензивните отделения или смъртни случаи.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар