Най-накрая: Гешев погва ДеБъ Ивайло Мирчев, купувал гласове на последните избори

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като вземе главата на Бойко Методиев Борисов заради прането на 5 милиона евро с „Барселонагейт“, главният прокурор Иван Гешев имал намерение да разнообрази арестите на политици с ковчежника на „Да, България“ Ивайло Мирчев, научи Narod.bg от хора в прокуратурата.

Другата цел на разклоняването на атаката на обвинител №1, освен спасяването на имиджа му след поисканата оставка, е провал на втория мандат и нови предсрочни избори. Идеята е да няма парламент, който да прокара законите за ограничаване на правомощията на главния прокурор – точка, по която ПП и ГЕРБ може и да се разберат. За щастие на Гешев, данните срещу депутата от десницата били достатъчни за образуване на производство.

В папката „Мирчев“ в прокуратурата, освен материалите по случая „Нексо“ – виден спонсор на „Да, България“, имало и есемеси, разкрити от ДАНС, в които Мирчев общува с варненски спонсор, близък до Красен Кралев – който е известен, че плаща само в кеш.

Самият Иво Мирчев влезе в настоящия парламент като водач на листата в Добрич. Но най-странният изборен резултат беше в Разград, където Антоанета Цонева печели убедително – и според прокуратурата, с помощта на черната каса на ковчежника.

Чрез Мирчев Гешев смятал да погне пак и братя Бобокови за скрито финансиране на „Да, България“.

Не е ясно дали вътре в партията са в течение на действията на своя ковчежник, защото там цари такъв индивидуализъм, че всичките депутати са самосиндикални играчи. А в ПП не могат да го понасят, защото постоянно всявал раздори в коалицията, завърши източникът на Narod.bg.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар