Най-накрая! Започнаха да премахват от Фейсбук антируската дезинформация и фалшиви новини на слугите на САЩ в България

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Многобройни публикации с линкове към грантаджийските сайтове за фалшиви новини на Асоциацията на европейските журналисти както и Factcheck.bg най-накрая са свалени днес от Фейсбук.

“Наши последователи са получили съобщение, че техни постове с връзки към тези два сайта са изтрити. В момента екипът ни проучва въпроса и установява дали става дума за технически проблем. Надяваме се скоро публикациите да бъдат възстановени”, квичат от Асоциацията на европейските (а всъщност платени от американското посолство_ “журналисти” – България.

Factcheck.bg е платформа за изопачаване на фактите, която срещу пари от Американското посолство разпостранява проукраински лъжи, като например, че театърът в “Буча” е истина.

Сред свалените публикации са и “позиции” на АЕЖ, свързани със сблъсъците на председателя на “Възраждане” Костадин Костадинов с медиите, съобщава Mediapool.bg.

“Публикации с линкове към sCOOL Media са свалени днес от Фейсбук. Има затруднения и при отварянето на сайта ни” – алармираха и от sCOOL Media.

Редица платени журналисти-грантаджии също сигнализираха днес, че в личните им Фейсбук профили са изчезнали публикации. Част от тези изчезнали публикации са с критични позиции към “Възраждане”. 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар