Най-накрая Търговският регистър вписа новото временно ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-накрая Търговският регистър вписа новото временно ръководство на “Автомагистрали” ЕАД, което още днес поема управлението на дружеството, съобщиха от МРРБ. То ще е с временни титуляри до задължителното провеждане на конкурси, като новият директор е Валентин Вълков. В съвета на директорите редом с него влизат и Десислава Христова и Иван Станчев.

Това слага край на цялата сага със смяната, която се случваше през последните седмици. От първия ден, в който стана ясно, че служебният министър Виолета Комитова сменя борда на дружеството, досегашният директор Стоян Беличев твърдеше, че това е невъзможно и законът за публичните предприятия не го позволява. Така Комитова издаваше заповеди, които Беличев обжалваше пред съда.

Смяната беше спирана два пъти от един и същи съдия – Мария Вранеску, с мотив, че не е проведен конкурс. Мотивите на Беличев също бяха, че за постовете се изискват хора, които да са минали конкурс, и че съветът на директорите на “Автомагистрали” трябва да е от 5 членове, а не от 3, тъй като дружеството е в категорията на големите предприятия. Заради двете спирания министър Комитова коментира, че явно Беличев “е по-влиятелен от министъра на регионалното развитие”.

Третият път обаче преписката е била при друг съдия в СГС, който е отказал спирането и така е бил отворен пътят за вписването на новото ръководство.

“Автомагистрали” се прочу скандални ин-хаус поръчки за милиарди по изграждането на АМ “Хемус” и укрепването на свлачища, които са доведени до никъде.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар