Кирил Петков лъжа

Най-отговорно ви заявявам, че България вече няма газ! Тази зима газ няма да има, заяви депутатът от ДПС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не може да се говори за сигурност при доставките на газ. За стабилност при доставките на газ въобще не може да става въпрос. За предвидимост изобщо да не говорим. Най-отговорно ви заявявам, че България вече няма газ. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

 

Аталай съобщи, че подземното газово хранилище в Чирен е запълнено едва на 34%. „И това с онези количества, които оставихме през зимата“, уточни депутатът от трибуната на Народното събрание (НС).

 

Той посочи, че двата кораба с втечнен газ от САЩ, договорени от Кирил Петков, вече са разтоварени в Турция и са доставени в България с 11 долара по-скъпа цена от газа, който получаваше страната ни.

„Ако бизнесът няма предвидимост, няма как да си планират по-нататъшното производство. Това вече е факт. Газът за индустрията у нас е с най-висока цена. Газът за бита също не е от най-евтините. Тази зима и газ няма да има“, предупреди заместник-председателят на Комисията по енергетика.

БЛИЦ припомня, че Кирил Петков се изфука на летище София след пристигането си от САЩ: „За юни сме договорили 2 кораба с втечнен газ, който ще е на малко по-ниска цена от тази на „Газпром“.

Договорът ще бъде подписан до дни, увери тогава министър-председателят, който вече е в оставка.

„Успяхме да се срещнем с много от високопоставени американски представители. Всички осъзнават, че България е важно да има диверсификация на газовото гориво. За след това вече започваме преговорите за дългосрочен договор, който ще бъде с цени доста по-ниски дори от тези два кораба”, обясни той, но сега мълчи.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар