Най – после! Путин пристига в България по покана на президента Румен Радев.

България, Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По повод навършването на 140 години от края на Руско-турската война от 1877-1878 г. и Освобождението на България, българският държавен глава отправи покана към своя руски колега да направи официално посещение в страната ни през 2018 г.

Това се казва в официално прессъобщение от офиса на президента Радев след проведения вчера 20-минутен разговор по негова инициатива с лидера на Русия

Президентът Путин благодари за поканата и я прие, като точната дата на визитата предстои да бъде уточнена. Руският президент благодари на президента Радев и за приноса му за развитието на двустранните отношения.

По инициатива на руския президент беше направен преглед на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, и беше изразено общо желание за тяхното последващо развитие и задълбочаване без да бъдат политизирани и на основата на взаимна изгода.” – се казва още в текста на пресслужбата на Радев.

“В рамките на преговорите страните потвърдиха взаимния интерес към развитието на сътрудничеството между България и Русия в различни сфери, включително и енергетиката”, гласи съобщението на Кремъл.

“Бяха обсъдени развитието на съвместни дейности, свързани с най-важните в двустранния контекст юбилейни дати: 25-та годишнина от подписването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество (която се навършва на 4 август 2017 г.) и 140-та годишнина от Освобождението на България от османско иго”, казват от руската страна

Лидерите се договориха да продължат контактите на различни нива.

Президентът на България по-рано съобщи, че възнамерява да покани Путин за тържествата на 3 март 2018г. в чест на годишнината от Освобождението.

Това вече е факт след проведения вчера разговор между двамата президенти.

Източник: Епицентър

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

5 comments

  • Надявам се либералите поне веднъж да не провалят празника! Да се въздържат, че утре палачинката може и да се обърне и тогава ще гледаме сеир!

  • Да,браво на президента Радев,избрал е правилния гост за тържествата….

  • КАТЕГОРИЧНО ПОДКРЕПЯМ ВИЗИТАТА.БРАВО НЯ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ КОЙТО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗА ЧЕ Е ИСТИНСКИ НЕЗАВИСИМ ПРЕЗИДЕНТ ,А НЕ КАТО ПЛЕВНАЛИЕВ КОЙТО БЕШЕ НА КАИШКА В ПОСОЛСТВОТО НА АМЕРИКА.

Вашият коментар