Най-скъпото приложение в Google Play вече може да струва $1000

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много приложения в Google Play се продават за по няколко лева, като разработчиците сами определят цените им. Google все пак има правила и освен че удържа процент от всичко, продадено през техния онлайн магазин, решава и какви са финансовите рамки, в които дивелопърите могат да се разпростират. В последните дни технологичният гигант реши да увеличи драстично горната граница и сега най-скъпото приложение или игра в Google Play може да струва близо $1000. 

До момента продаваното дигитално съдържание през онлайн магазина на Android можеше да струва между 5 цента и $400, но след Google I/O стана ясно, че лимитът е сериозно увеличен. Занапред разработчиците ще могат да продават игри и приложения с цени до $999.99 (или еквивалента в съответната валута), което е 150% повече спрямо досега. 

Това е първата промяна в горната граница на цените от 8 години насам, която Google прави. 

Разбира се, това не означава, че цените на приложенията ще скочат. Още по-малко, че магазинът ще се напълни с толкова скъпо съдържание, тъй като са малко софтуерните инструменти, които биха заслужили подобна цена. Това по всяка вероятност е по-скоро софтуер за професионални цели, специализирани обучителни програми и други нишови решения. 

С тази промяна Google изравнява тавана на цените в своя магазин с този в App Store на Apple, където отдавна вече се предлагат толкова скъпи приложения. Като например софтуерът за настройка на пиано CyberTuner, който струва тъкмо $999.99.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар