Най-старите видеоклипове в Instagram са загубили звука си

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много от най-старите видеоклипове в социалната мрежа Instagram са загубили звука си и когато се опитате да ги възпроизведете, се появява известие “видеото няма звук”. Очевидно проблемът засяга видеоклипове, публикувани в платформата преди края на 2014 година.

Според източника, звукът е изчезнал във видеоклипове, които са били добавени в Instagram след юни 2013 г. (когато социалната мрежа въведе поддръжка за публикуване на видеоклипове) до октомври 2014 г. Звукът липсва, независимо дали за взаимодействие със социалната мрежа се използва компютър или мобилно устройство. Тъй като проблемът изглежда засяга всички видеоклипове през периода. Вероятно той е възникнал от страна на платформата и не е свързан с нарушаване на авторските права.

За по-възрастните потребители на Instagram липсата на звук във видеоклиповете може да е голяма загуба. Една от причините, поради които хората публикуват клипове в социалната мрежа, е да запазят най-важните моменти от живота си, а звукът често играе важна роля, за да направи даден момент наистина запомнящ се. Отбелязва се, че проблемът със загубата на звук е започнал поне преди няколко месеца. Още през май и юни се появиха съобщения за потребители, които са забелязали изчезването на звука в старите си видеоклипове.

Meta Platforms, която е собственик на социалната мрежа, заяви, че работи по решение на проблема, но не обяви причините за него, нито възможните срокове за отстраняването му. “Наясно сме, че поради грешка някои хора са имали проблеми с достъпа до звука в стари публикации в канала. Проблемът се решава, извиняваме се за неудобството”, цитира източникът думите на говорителя на Meta Сейн Ким.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар