Най-страшното е, че прокуратурата вече арестува и обвинява за статуси във Фейсбук

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В последния месец с разрастването на епидемията получавам все повече съобщения с линкове към статии, изявления на видео, скечове, репортажи и т. н.

Някои не се отварят, може би блокирани от Фейсбук, или премахнати. Нямам време да изгледам всичко, но дава повод за размисъл – когато те припознават като журналист, те бомбардират с информация, белким прихванеш от нещата, които вълнуват читатели из социалните мрежи.

Една забележка, да не си губят времето хора с мен – материали за това как вирусът е създаден в тайни лаборатории, как е планирано от Билдербергите, Ротшилд и т. н. не чета, запознат съм. И премиерът обяви, че вирусът е създаден от “някой гад”. Такива невежи конспиративни теории са за примитивни общества. Има достатъчно достоверни източници откъде идва вирусът, любителите на конспирациите да не се заблуждават.

Не мога да помогна, журналистите не сме министерство, съдебна, общинска или законодателна инстанция. И на мен не ми харесва, че глобата и 5-10 хил. лева минимум, писах срещу това, че е нереално висока, обвиниха ме, че понеже съм създавал паника с тоя вирус, нямам право да приказвам.

И на мен не ми харесва, че е затворен паркът, със заплаха от глоба от 5 хил. СЗО препоръчва разходки, а то къде да се разхождаш.

Най-страшното е, че прокуратурата вече арестува и обвинява за статуси във Фейсбук.

Това трябва да ни е най-голямата грижа, заедно с предпазните мерки. С вируса ще се справим, но трябва да се замислим как си докархме това управление на главата. И как да го премахнем.

Иван Бакалов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Най-страшното е, че прокуратурата вече арестува и обвинява за статуси във Фейсбук

Вашият коментар