Най-търсената фраза в Гугъл снощи: „Как да напусна Русия“ – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Как да напусна Русия?” или „Как уехать из России?” е най-търсената фраза в търсачката Гугъл снощи, часове преди очакваната реч на руския президент Владимир Путин. 

В свой материал изданието „Форбс”, цитира данните на търсачката „Google Trends”. Сред търсените фрази са и: „Как да напусна страната по време на мобилизация?”, „Как да отида в Казахстан?”, „Как да напусна Русия без паспорт?”, „Как да отида в Турция”, „мобилизация”, „задграничен паспорт” и т.н., предаде Би Ти Ви.


Пиковете на търсене са през последните два дни. 

Вчера „независимите републики“ Донецка народна република и Луганска народна република обявиха, че ще проведат референдум между 23 и 27 септември за присъединяване към Русия. Такива референдуми се готвят и в окупираните територии на Запорожие и Херсон. 

Малко по-рано пък руският парламент одобри законопроект, с който се затягат наказанията за престъпления като дезертьорство и отказ от участие в мобилизация.

Мобилизационните мероприятия започват днес, а мобилизираните ще са 300 000 души от запаса. Мобилизираните в рамките на частичната мобилизация ще преминат през допълнителна подготовка. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар