“Най-хубавият ден за авиацията ни”: Самолетите Су-25 политат с модернизирана навигация

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Днес е един хубав ден за авиацията ни. На летище Безмер имаме 8 самолета Су-25, готови да изпълняват своите бойни задължения. Преди две години бяхме пред перспективата да нямаме нито един от тях, а те са основен инструмент на флота”, заяви военният министър Красимир Каракачанов.

Министърът инспектира на място ремонтираните и възстановени самолети Су-25 в авиобазата.


На първо четене: Дават повече власт за началника на отбраната

Той добави, че благодарение на активността на командирите на ВВС и инициативата на ръководството на авиобазата е бил сключен договор за ремонт и модернизация на осем от съществуващите самолети. Днес те вече са готови.

Вижте как изглеждат българските Су-25 >> >> >>

“С празни политически приказки армия не се прави. Дълги години назад не сме имали осем самолета СУ-25 в бойна готовност. Той е машина, която е абсолютно съвместим с авиацията на НАТО”, обясни военният министър.

“Имаше много скептици, които казваха, че нямаме нужда от стари руски самолети. Аз винаги съм смятал, че руски самолети няма. Щом те са платени от българите – те са български”, изтъкна Красимир Каракачанов.

Осем щурмови самолета Су-25 преминаха основен капитално-възстановителен ремонт. Машините са с изцяло модернизирана система за навигация, с възможности за спътникова навигация, посочват от Министерството на отбраната.

С това се осигурява по-голяма информационна осведоменост на пилота за изпълнение на задачите. Значително са разширени възможностите за използване на ракетно въоръжение, подменени с нови са радиостанциите, които позволяват едновременно връзка и прослушване на две честоти, включително осъществяване на контакт със сухопътен и морски компонент.

Внедрените системи правят възстановените Су-25 по-боеспособни и многократно по-ефективни за изпълнението на основните задачи по осигуряване на непосредствена авиационна поддръжка, изолиране на района на бойните действия и подпомагане воденето на боя от формированията на сухопътни и военноморски подразделения и части. Осмият модернизиран щурмови самолет Су-25 беше доставен на 11 февруари в авиобазата “Безмер”. Той е последният от тази група, преминал основен капитално-възстановителен ремонт в Авиоремонтния завод 558 в Барановичи, Беларус.

Каракачанов коментира и темата за предстоящите парламентарни избори:

“Социологията показва, че ВМРО няма проблеми с т.н. бариера. Ние винаги сме опровергавали социологията. Всеки човек който има доказано име в обществото и е работил в нашата посока е добре дошъл при нас”, каза Каракачанов.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар