Налудничавото дясно на Николай Василев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Николай Василев представи своите икономически възгледи за класически десни. И показа към лявото пренебрежение, граничещо с присмех.

Аз продължавам вече 30 години да не разбирам как в обрулена и бедна България талибанското, екзотично, ненормално за европейска страна дясно, може с успех да се представя за естествено. И как има хора, които още вярват, че такава една политика ще донесе просперитет на държавата.

Николай Василев щял още да сваля данъците. В колко държави има толкова ниски данъци? Не е ли известно, че повечето европейски страни се отнасят например към Ирландия като към офшорна зона защото корпоративният й данък е скандално нисък за Европа – 12,5%?

 

Николай Василев щял да сваля процентът от БВП, който бюджетът разпределя. Стремежът към 40% бил недопустим. В кои европейски държави бюджетът представлява по-малко от 40% от БВП? Защото например в Белгия, Гърция, Австрия, Хърватия, Франция и прочие е над 45%! А в някои страни е и над 50%. Да, в Судан, Папуа Нова Гвинея и Гвинея – Бисау е 18%! Това дясно му харесва на големия наш икономист.

Николай Василев щял да въвежда балансиран бюджет. В днешните условия на криза колко европейски държави имат балансиран бюджет? Май николко!

 

АВТОРЪТ ЮРИЙ БОРИСОВ – д-р по философия, икономически журналист и зам.-председател на Национално движение „Русофили“

Комбинацията от корпоративен и подоходен данък под 10% плюс разпределение чрез бюджета на по-малко от 35% от БВП плюс балансиран бюджет е дясна комбинация, която ще изглежда нормална само в някои африкански държави, но не във всичките. За Европа тази комбинация е налудничава. Това не му пречи на г-н Василев със самочувствие да я представя за класическа. Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар