Нападателят на мюсюлмани в Лондон: Бял британец с 4 деца (СНИМКА) – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

47-годишният Дарън Озбърн от Кардиф, женен, с четири деца, е мъжът, който снощи се вряза с ван в излизащи от джамия в района „Финсбъри парк“ в Лондон, съобщи БНТ. При атаката загина един човек, а 10 бяха ранени. Всички пострадали са вярващи мюсюлмани, които са излизали от джамията след службата на Рамазан.

Нападателят, който е крещял: „Искам да избия всички мюсюлмани“, е женен мъж и баща на 4 деца, чието семейство живее в „Уестън-супер-Мар“. Полицията намери дома му близо до голф клуба на Кардиф в североизточните части на града.Дарън Озборн бе арестуван от полицията по обвинение, че е извършил умишлено убийство. Съседите му са били шокирани, след като са видели, че е арестуван, предава Guardian.


Нападателят бил задържан от местните хора, намесата на имама го спасила от разгневената тълпа. Той е в ареста, първоначално за опит за убийство, а вече и за тероризъм. Не е бил известен на службите, смята се, че е действал сам. За полицията обаче е извън съмнение, че става дума за атака срещу мюсюлмани.

Нападателят на мюсюлмани в Лондон: Бял британец с 4 деца (СНИМКА) Guardian

За гарантиране на сигурността на тази общност ще бъдат ангажирани повече полицаи, особено около религиозните обекти.
 
Премиерът Тереза Мей посети мястото на трагедията. Преди това след заседанието на комитета „Кобра“ тя заяви, че омразата и злото няма да успеят.

Терорът си е терор и когато християнин отмъщава на мюсюлмани

„Това беше атака срещу мюсюлманите, близо до тяхното място за поклонение. И като всеки тероризъм, независимо под каква форма е, има една фундаментална цел. Цели да ни разедини и да прекърши ценната връзка на солидарност и гражданственост, която споделяме в тази страната. Ние няма да позволим това да се случи“, каза Мей.

По-рано кметът на Лондон Садик Кан, който е мюсюлманин, заяви: „Атаката във „Финсбъри парк“ е нападение срещу всички нас, нашите споделени ценности като толерантност, свобода и уважение“.

„Не знаем мотивите зад нападението, но тероризмът си е тероризъм, без значение от целта и това, което вдъхновява болните и извратени извършители, които извършват тези зли престъпления“, каза Садик Хан.

Кметът добави, че най-доброто, което британското общество може да направи след това нападение, както и пожара в „Гренфел тауър“, е „да ценим ценностите, които ни обединяват“.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар