Напаст: Нагли украинчета вандалстваха в затворена държавна база в Краневo

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Две малолетни и две непълнолетни украински момчета са заловени днес, докато извършват вандалски прояви в държавна база в крайморското село Кранево. Децата рисували по стените и прозорците със спрей нецензурни призиви на родния си език.

„Счупени са прозорци, панорамни стъкла, има взломено имущество по стаите, врати. Двама от тийнейджърите са били на покрива на сградата, като е имало реална опасност за живота им”, съобщи областният управител на Добрич Здравко Здравков, според когото щетите са нанесени в продължение на няколко дни.

Вандалите били засечени от служители на областната управа при рутинна проверка на бившата почивна база на Държавно автомобилно предприятие, която в момента е необитаема и се стопанисва от администрацията. Обектът е в центъра на Кранево и доскоро е бил в прилично състояние. Инспекторите подали сигнал на тел. 112 и патрул на полицията заловил момчетата. Според Здравков те са състезатели по колоездене, които били в Кранево на дълъг лагер. Все още няма яснота дали имат бежански статут. Обяснения по случая дали и възпитателите им. Областният управител допълни, че е подал жалба в полицията за посегателството върху държавния имот и определи постъпката като недопустима.

Автор: Даниела Фархи

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар