Напрежение на Орлов мост: Кордон от полицаи не допускат буса на “Системата ни убива” – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Напрежението на Орлов мост ескалира.

Майки на деца с увреждания от гражданската инициатива “Системата ни убива” поеха на автошествие под наслов “Борисов, тук сме!” от Министерския съвет към дома на премиера в Банкя. Тяхното искане е оставка на кабинета, без да се водят каквито и да било преговори.

Отровното трио са направили и “Кодекс на блокадите”, според който са недопустими и неприемливи употребата на алкохол, наркотични вещества и агресия по време на протестите.

22:46 ч.: Още полицаи се присъединиха към кордона около буса.

Протестът на живо може да гледате тук:

Припомняме, че около 18 часа майки на деца с увреждания от гражданската инициатива “Системата ни убива”, които протестират от 1 март, поеха на автошествие под наслов “Борисов, тук сме!” от Министерския съвет към дома на премиера в Банкя с настояване за оставка на кабинета без да се водят каквито и да било преговори.

Към 19,30 часа участниците в акцията стигнаха с възгласи “Оставка!” до крайната си цел, където бяха посрещнати от полицаи.

Пред къщата на министър-председателя бяха оставени черни найлонови чували, на които пише “Оставка”, листове с надписи “Ти уби бъдещето на децата ни” и “Ти уби свободата на словото”, както и цветя.

“Събрахме се тук, за да кажем на Борисов, че трябва да си тръгне веднага! От входа на Банкя ни посрещнаха с радост, видяхме колко ви обича. Не ви иска никой”, заявиха демонстрантите. 

Около 20,15 часа протестиращите обявиха край на акцията си, която премина без спокойно, и скоро след това автошествието пое обратно към протеста в Триъгълник на властта на пл. “Независимост” в центъра на София.

По-рано днес от “Системата ни убива” обявиха, че са заплашвани от младежката организация на ГЕРБ, че ще бъдат възпрепятствани да стигнат до къщата на премиера в Банкя.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар