НАП-Варна събрала 265 млн. лв. просрочени задължения за 7 месеца

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бизнесът от Североизточна България намали просрочените си задължения към Националната агенция за приходите с близо 265 милиона лева, като средствата са събрани от началото на януари до края на юли тази година, съобщиха днес от пресслужбата на агенцията във Варна.

До края на юли 2021 година чрез механизма за взаимодействие „НАП – партньор на бизнеса“ са издадени 276 броя разрешения за неотложни плащания от публичните изпълнители. По този начин фирмите, които имат финансови затруднения, имат шанса да продължават дейността си, като не прекъсват плащанията към служителите и контрагентите си и покриват текущите си разходи. Едновременно с това те превеждат регулярно към държавния бюджет предварително договорените с НАП вноски до окончателното изчистване на натрупаното просрочено задължение.

От агенцията припомнят, че една от крайните мерки за събиране на дълговете е обявяването за публична продан на движимо и недвижимо имущество. За първите седем месеца на 2021 г. насрочените търгове заради просрочени задължения са били 665. Събраните средства са над 1,5 милиона лева.

За първите 7 месеца на годината НАП – Варна отчита близо 1,5 милиарда лева приходи.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар