НАП в Русе отчита близо 10 процента повече приходи

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Повече от 34,6 млн. лева са приходите, постъпили в офиса на Националната агенция за приходите /НАП/ в Русе през миналия месец, което е с близо 3.2 млн. лева повече спрямо същия период на миналата година. Това съобщиха от приходната агенция в крайдунавския град.

Общо данъчните приходи през октомври тази година са 16,1 млн. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е близо 8.5 млн. лева, около 2,4 млн. лева е корпоративният данък и 4,8 млн. лева е ДДС.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски за октомври надвишава 19,5 млн. лева, от които 11,8 млн. лева са за държавно обществено осигуряване, 5 млн. лева – за здравноосигурителни вноски и 2,7 млн. лева – за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

От началото на годината до края на октомври в офиса на НАП в Русе са постъпили повече от 326,8 млн. лева, което е с 18,4 млн. лева повече в сравнение със същия период на миналата година.

Най-висок е ръстът на постъпленията от данъка върху доходите на физическите лица – 19 процента, като от него са внесени близо 65 млн. лева. Приходите от корпоративен данък се увеличават с 13 на сто и достигат над 29,2 млн. лева, а постъпленията от осигурителни вноски растат с 11 процента и вече са близо 182 млн. лева.

„Основна заслуга за повишаване на приходите има доброволното деклариране и внасяне на задълженията от фирмите и гражданите, като служителите в русенската приходна администрация активно се стараят да ги подпомагат в тяхната дейност. Повишеното ниво на обслужване и конструктивното сътрудничество с данъкоплатците осигуряват устойчив ръст на постъпленията от региона“, казва директорът на офиса на НАП в Русе Йордан Йорданов.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар