НАП запечата 200 обекта за неиздадени касови бележки! Хазната е празна!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Над 200 търговски обекти – магазини, барове, дискотеки, спортни клубове, хотели, бензиностанции и дори ветеринарна клиника са били запечатани от звеното „Фискален контрол“ на НАП от началото на годината.

Според действащото законодателство неиздаването на касова бележка е основание за запечатване за срок до един месец, припомнят от НАП.

Освен временното затваряне на обектите, на собствениците им са наложени и глоби, достигащи до 2000 лв. за всяко нарушение. Това съобщиха от пресцентъра на НАП.

От началото на зимния туристически сезон фискалният контрол на НАП извършва масови проверки в зимните курорти и областните градове, като на някои места в страната патрулират униформени служители.

Фискалните агенти използват специален софтуер за наблюдение от разстояние на оборотите на определени рискови търговци, чиито приходи значително се различават от обичайните за съответния бранш и територия. „Засилваме контрола в зимните курорти и централните части на областните градове.

Запечатването на обекти за срок до 1 месец е тежка и неприятна мярка за търговците, която обаче може да бъде избегната с издаване на касова бележка за всяка покупка“ каза директорът на „Фискален контрол“ в НАП Спас Шишков по повод проверките.

В същото време запознати твърдят, че акциите на НАП са само с цел да се глобяват хората с малък и среден бизнес в България, защото хазната била празна. Като много от малките търговци недоумявали, защо НАП не влизат на проверки в големите вериги, където имало много по големи нарушения от това да не издадеш фискален бон на клиента.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар