НАП най-сетне се накани да проверява скандалните имотни сделки на политици и съдии

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Националната агенция за приходите прави анализ на сделките на фирма „Артекс“, предаде БНР. Причината е, че именно тази фирма е продала на редица представители на властта имоти на преференциални цени.

 

 

 

 

 

От приходната агенция обаче не могат да разкриват подробности около случая преди края на проверките. Те отрекоха информацията, че близо 20 млн. лева просрочени задължения, които „Артекс“ е натрупала от неплатени данъци и осигуровки, са опростени.

 

 

 

Припомняме, името на архитектурно-строителната компания нашумя през последните дни заради разразилия се скандал с апартаментите на властта.

 

 

 

И зам.-министърът на енергетиката подаде оставка заради евтиния си апартамент

Обновена

И зам.-министърът на енергетиката подаде оставка заради евтиния си апартамент

Това е третата оставка заради скандала с имотните сделки

Миналата седмица стана ясно, че председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е направил заменка на два апартамента за ново жилище, доплащайки 100 000 лева от кредит и спестявания. По-късно обаче се разбра, че двата апартамента са останали собственост на фирма „Артекс“ само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

 

 

 

 

 

Няколко дни след това Антикорупционният фонд започна проверки и на други лица от властта – правосъдния министър Цецка Цачева, депутата Вежди Рашидов, заместник-министъра на спорта Ваня Колева и заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов. Оказа се, че всички те са закупили имоти от фирма „Артекс“ под пазарната им цена.

 

 

 

 

 

 

Заради скандала се стигна и до три оставки, като последната от тях – тази на енергийния зам.-министър, беше подадена днес.

 

 

 

 

Антикорупционният фонд пита и за други апартаменти на политици

Под прицел са Цецка Цачева и Вежди Рашидов

Появиха се и съмнения, че съзнателно са въведени промени в Закона за устройство на територията, за да може „Артекс“ да започне строеж на небостъргач в кв. „Лозенец“. По тази причина премиерът Бойко Борисов изрази готовност да въведе контразакон.

 

 

 

От своя страна от фирмата заявиха, че всички сделки са напълно законни и заплашиха да съдят всички, които ги клеветят.

източник: http://onovini.eu/2019/03/%D0%BD%D0%B0%D0%BF-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%BA/

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар