НАП погна приватизатора Костов заради спестявания от половин милион. Той заподозря поръчка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

НАП се е усъмнила в пари на семейството на бившия премиер Иван Костов. За това съобщи лично политикът в сутрешния блок на БТВ, като заподозря поръчка и че атаката е свързана с предстоящите кметски избори и избора на нов главен прокурор.

„След две данъчни ревизии екип на НАП стигна до абсурдното твърдение, че мои и на съпругата ми пари не са наши. А ние сме ги декларирали пред Сметната парата, оповестени са пред медиите и никога не са предизвиквали проблем“, заяви Костов.

Става въпрос за декларирани 262 хил. лева на Елена Костова и 235 хил. лева на Иван Костов, които са били управлявани от инвестиционен фонд, чийто произход е спестявания и с които семейството е купило земя в Добруджа.

Костов каза, че на проверяващите са били предоставени договорите за превеждането на парите във фонда, този фонд е показал пред тях как са се движили тези средства, но „въпреки че е предоставил и автентичните платежни нареждания, въпреки че е дал обяснения пред НАП, че това са наши пари“, преведени на дружеството като заем – заключението след ревизията е, че те не са на сем. Костови.

Според бившия премиер идеята е да се докаже, че всеки, който е против сегашната структура на прокуратурата и я критикува, е престъпник. И е атакуван, защото се говори, че той стои зад проекта „Демократична България“.

„Прокуратурата е убедена, че аз стоя зад организацията на протестите, а аз нямам нито възможност, нито сили за това. Не съм против Гешев, срещу никоя персона не съм“ – увери Костов и обясни, че проблемът не е личност, а незавършената реформа в съдебната система, в „сталинската“ конституция, във факти, сред които невъзможността главният прокурор да бъде разследван.

Тази незавършеност на реформата пречи България да влезе в Шенген, в Европейската парична система и това няма да се случи, ако не бъдат защитени правата на европейските граждани и съдебната система не функционира, смята Костов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар