Наркозависим преби до смърт с цепеница 68-годишната си съседка за 300 лева

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

68-годишна жена от шуменското село Цани Гинчево е починала, след като е била брутално пребита от свой млад съсед с дървена цепеница. Извършителят, за когото има информация, че е наркозависим, е откраднал сума около 300 лева от дома на жертвата.

Случаят е от 13 март, но от МВР и прокуратурата в Шумен изнесоха информация за него на пресконференция днес. 

Жената е била открита в безпомощно състояние от друг съсед, който подал сигнал на тел. 112. Тя е транспортирана в болницата в Шумен, където лекарите установили множество тежки наранявания – счупени челюсти, гръдна кост и ребра и други фрактури. За съжаление в сряда, 17 март, вечерта жената издъхнала. Преди да почине пред медиците в МБАЛ Шумен тя обаче назовала името на извършителя.

“В рамките на два-три часа е установен и задържан, некриминално проявен, 25-годишен мъж от село Цани Гинчево. Има данни, че същият е употребявал наркотици. Тя е посочила името на извършителя, но паралелно с това нашите служители, без да знаят това, са задържали същия човек за това деяние”, обясни директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим.

При огледа в дома на жената била установена липсата на около 300 лв.

Образуваното досъдебно производство е за грабеж, придружен със средна телесна повреда. Тъй като пребитата жена е починала, деянието ще бъде преквалифицирано, уточни окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

Действията по разследване по досъдебното производство продължават. Извършителят е в ареста.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар