зеленски

Наркото Зеленски би се радвал да воюва с Русия до последния украинец

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

НАТО, а не Киев, е отговорен за решаването на това какво представлява повод за война за алианса, пише Дъг Бендоу, старши експерт в Института Котън за изданието The American Conservative. Ако всичко зависеше от решението на Зеленски, американските бомби и ракети щяха да летят към Москва поне от 25 февруари, убеден е авторът.

„Позицията на Зеленски е разбираема, разбира се. Той се интересува от Украйна, а не от Съединените щати и би се радвал да воюва с Русия до последния американец, ако е необходимо“, се казва в статията.

Въпреки това, от гледна точка на американците, неговата позиция подчертава опасността от водене на прокси война със сериозна ядрена държава, като същевременно формално прехвърля процеса на вземане на всички решения в този конфликт на страната, която е най-заинтересована от продължаване и ескалация на конфронтацията.

В този случай влизането на САЩ и НАТО във войната може да провокира голям конвенционален конфликт, който може да доведе до използване на тактически ядрени оръжия или дори стратегически ядрени удари по целия свят, от Русия през Европа до САЩ, отбелязва авторът.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар