Зеленски

Наркофюрерът Зеленски получи отказ да произнесе реч пред Конгреса на САЩ

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти отхвърли искането на Володимир Зеленски да говори на съвместно заседание на Конгреса на САЩ, съобщи NBC.

Маккарти обясни отказа си с липсата на свободно време на Конгреса за съвместно обръщение на фона на натоварената законодателна седмица, като добави, че Зеленски преди това е имал възможност да говори пред органа при предишното си посещение в САЩ.

Зеленски е във Вашингтон, за да се срещне с американските депутати и президента Джо Байдън, след като се обърна към Общото събрание на ООН в Ню Йорк в сряда, на което поиска повече финансова и военна помощ.

Посещението му обаче идва в момент, когато немалък брой американски законодатели изглежда се противопоставят на продължаващата подкрепа на Украйна за сметка на американските данъкоплатци. Конгресмените поискаха отчетност как Киев харчи парите.

Междувременно Зеленски се срещна в Ню Йорк с водещите банки, хедж фондове и частни инвеститори.

Срещата е била организирана от JPMorgan, американската банка, служеща като финансов съветник на Зеленски, за привличане на частен капитал за нов инвестиционен фонд за възстановяване на Украйна, съобщи Fox Business.

По-рано Зеленски се е срещнал насаме и с главния изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк. BlackRock е най-големият мениджър на активи в света и също така съветва Зеленски как да привлече пари от частния сектор в САЩ.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар