Народа умира от бедност, но 150 висши чиновници са със заплати над 10 000 лева – повечето са шефове на агенции и комисии

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Управителят на БНБ взема 16 849 лева, а шефът на КФН – 13 146 лева заплата.

 

 

 

В държавата има поне 150 висши управленци, чието възнаграждение е равно и дори по-високо от това на министър-председателя. А на някои от тях – дори от заплатата на президента.

 

 

 

 

Проучване на “24 часа”, което може и да е непълно, показа, че такива високи заплати се получават и в много регулаторни органи.

 

 

 

 

По-високи са заплатите например на конституционните съдии, а председателят им получава месечно възнаграждение, равно на средноаритметичното месечно възнаграждение на президента на републиката и на председателя на Народното събрание.

 

 

 

 

Т.е. в момента той се разписва срещу около 6000 лв. месечно. Това е обаче минимумът, в който не влизат класовете за прослужено време.

 

 

ОТ ФОРУМИТЕ:

 

За това колко е морално в държава с минимална работана заплата 560 лв. и минимална пенсия 213 лв. някакви държавни чиновници, които не вършат работа за 5 пари, а ако свършат то е за да сътворят поредната глупост, за която после пак ние плащаме, няма да коментирам.

 

 

 

Смятам обаче за редно най-високата държавна заплата да бъде в размер не по-висок от 3 минимални работни заплати. Това освен, че ще има дисциплиниращ ефект, ще стимулира държавните тикви да работят за подобряване на икономическите условия в страната и за повишаване на доходите.

 

 

 

Дреме му на някой, който краде милиони и получава 10-15 000 лв. месечно, как живеят бачкаторите с 500 лв. след удръжките. А трябва да имат стимул, ниските доходи са един от тях.

 

 

 

Другият е работеща прокуратура, която ги дебне да не правят далавери, а ако ги хване – в затвора до живот. При такива условия държавната администрация с намалее поне двойно, но пък ще работи качествено. Пари не се изкарват лесно, време е тиквите да го схванат.

 

Ето как става магията с 1500 лв. средна брутна заплата в София.

 

bulbg.blogspot.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар