ТАСС: Отстъпващи от Мариупол украинци са пленили българския кораб „Царевна”

Народната милиция на ДНР и руските въоръжени сили евакуираха екипажа на българския товарен кораб „Царевна“

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

❗️ Изявление на Министерството на външните работи на ДНР относно евакуацията на екипажите на чуждестранни кораби от Мариупол

След освобождаването на пристанището Мариупол незабавната евакуация на екипажите на чуждестранните кораби, блокирани преди това от украинските въоръжени формирования, се превърна в приоритет за военните на Донецката Народна Република и Въоръжените сили на Руската федерация.

На 11 април са евакуирани 47 членове на екипажа, сред които граждани на Русия, Азербайджан, Египет, Сирия и Украйна.
Днес Народната милиция на ДНР, съвместно с руските въоръжени сили, евакуира 15 членове на екипажа на товарния кораб „Царевна“: сред тях 14 граждани на Република България и един гражданин на Украйна.
В момента чуждестранните моряци се намират в Донецк, като властите на Републиката са им осигурили цялата необходима подкрепа, настаняване в хотел и храна.
От своя страна Министерството на външните работи на ДНР е започнало всички необходими процедури за организиране на заминаването на евакуираните моряци в страните, от които са.
освен това служители на Министерството на външните работи на ДНР вече доставят моряците в Руската Федерация с оглед на връщането им у дома, тъй като необходимите документи се обработват.

Благодарим на Министерството на външните работи на Русия, на граничната служба ФСБ и на Министерството на вътрешните работи на Русия за бързото съдействие в този процес.
Заедно с руските ни колеги възнамеряваме да направим всичко възможно, за да върнем всички граждани, евакуирани от пристанището на Мариупол, при техните семейства и приятели възможно най-скоро.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар