Народът изригна: Полицаи, ако искате заплати, елате с нас!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако полицаите искат повече заплати от народа, нека минат на страната на народа, срещу властта… Тогава ще им платим повече…

Полицаите излязоха на протест заради липсата на преговори по искането им за увеличаване на заплатите им. Те не са доволни от предлагания им 10-процентен скок и го определят като подигравка. Всъщност обаче, излиза че народът трябва да плаща повече на полицията, за това че го бие на протестите.

Не е ли по-логично това да стане, като полицията мине на страната на народа, и заедно премахнем корумпираната власт. Тогава ще има повече и за народа, и за полицията…

Служителите на реда започват серия от регионални протести, а след това ще преминат и към национални протестни действия. Първата проява е протест във Варна, след това са Русе, Кърджали, Пловдив, Видин. После Перник, Благоевград и т.н.

„Ако в рамките на тези регионални протести не започнем официални преговори и на тях не бъдат постигнати задоволяващи и двете страни резултати, ние ще продължим с национален протест. Дали сме си краен срок до 8 ноември. Ако и той не постигне необходимите резултати, сме подготвили последващи действия, за които е рано да бъдат оповестявани“, каза пред БГНЕС зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов.

Той обясни, че е воден неформален диалог с политическото ръководство на министерството, но оттам е получено предложение единствено за 10-процентно увеличение, което е залегнало в проектобюджета за догодина.

„Това категорично не ни удовлетворява, защото се направи в последния момент. Другата причина да не го приемаме е вече известното постановление, с което бяха увеличени заплатите в държавната администрация – министерства, фондове, агенции, в рамките на до 30 на сто. Колеги с професии, съизмерими с нашите, взеха увеличени от порядъка на 28% под предлог работа в условията на пандемия. Аз не мисля, че има друга държавна служба, изключвам медицинските работници, които да са преди нас по отношение на борбата и участието в мерките по ограничаване на епидемията. Към това може да прибавите и протестите. Въобще МВР живее в един друг свят през последните 7 месеца – свръхнатоварване, тежки условия на работа, опасност от заразяване. Мисля, че 10 на сто при това положение е подигравка“, коментира още Илия Кузманов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар