НАСА е на първо място за работа сред американските държавни институции

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-доброто място за работа сред институциите в САЩ е американската космическа агенция НАСА, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Проучването е направено от неправителствената организация “Партнършип фор пъблик сървисис” (Partnership for Public Service) и от “Бостънската консултантска група” (The Boston Consulting Group).

НАСА печели първото място на база това, че служителите се чувстват щастливи да изследват космоса, да работят от вкъщи, а агенцията се стреми да подкрепя и укрепва работната сила.

Класацията за най-добрите работни места сред държавните институции в САЩ се прави всяка година и е важно събитие за страната.

Проучването обхваща 532 федерални агенции, включително 17 големи агенции, 26 средни, 30 малки и 459 институции. Класацията излиза за първи път през 2003 г. Агенциите, които имат най-добри резултати, ги публикуват на своите уебсайтове.

НАСА държи първото място в продължение на 12 години.

НАСА оглави списъка на големите агенции, а Сметната палата на САЩ зае първо място на списъка на средните. Националната комисия за индиански игри (The National Indian Gaming Commission), която за първи път участва в проучването е на първо място сред малките агенции.

На последно място в класацията е Администрацията за социално осигуряване сред 17-те големи агенции. Резултатите на Държавния департамент и Агенцията на САЩ за международно развитие се понижават за втора поредна година, което ги поставя на последни места в съответните категории. Експортно-импортната банка на САЩ е на последно място в категорията на малките агенции.

Проучването измерва удовлетворението от работата и ангажираността по скала от 0 до 100. Проучването установява, че общата удовлетвореност на работна сила се е повишила малко до 65,7 пункта. Това е увеличение с 2,3 пункта спрямо данните от 2022 г.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар