НАСА показа най-технологичния си самолет (видео)

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

НАСА и Lockheed Martin официално представиха тихия свръхзвуков самолет X-59. Най-новият експериментален самолет на САЩ има за цел да събере данни, които биха могли да революционизират въздушния транспорт. Той ще роди ново поколение свръхзвукови пътнически аероплани, но откритията му имат могат да се приложат и във военната сфера.

Вижте как изглежда Х-59 >> >> >>

Очаква се X-59 да лети с 1,4 пъти скоростта на звука, или 1480 км/ч. Неговият дизайн, оформяне и технологии ще позволят на самолета да постигне тези скорости, като същевременно генерира по-тих звуков удар. В продължение на 50 години САЩ и други нации забраняват ниски свръхзвукови полети, заради генерирания силен шум.

Самолетът трябва да излети за първи път по-късно тази година. Екипът на НАСА ще проведе няколко от полетните тестове на самолета в централата на Skunk Works, преди да го прехвърли в Центъра за летателни изследвания Armstrong на НАСА в Едуардс, Калифорния, който ще служи като негова база за операции.

Skunk Works е поделението за напреднали самолети на Lockheed Martin. Именно те стоят зад технологията стелт.

След като НАСА завърши полетните тестове, самолетът ще лети над няколко избрани града в САЩ, събирайки данни за звука и как хората чуват Х-59.

НАСА ще предостави тези данни на Федералната авиационна администрация и международните регулатори.

X-59 има голям 4K екран там, където обикновено има преден прозорец в пилотската кабина. Създаването на първия прототип коства 247,5 милиона долара.


 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар