НАСА приключи със секретния подбор на астронавтите, които да кацнат на Луната

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

НАСА е приключила със секретkrsj подбор на астронавтите, които ще се превърнат в първите американци, стъпили на Луната от 50 години насам. Имената им няма да бъдат съобщени до пролетта, пише CNN.

Целият процес на подбор на астронавти е изключително таен, но новинарското издание успя да надникне отвътре, като интервюира близо дузина бивши и настоящи служители на НАСА.От тях стават ясни финалистите, измежду които ще бъде направен подборът. В краткия списък на агенцията влизат: награденият военноморски летец Рийд Уайзман като вероятен ръководител на мисията; Кристина Кох и Джесика Меир, първите жени, които някога са правили изцяло женска разходка в космоса; армейският пилот Ан Макклейн, Стефани Уилсън, която е най-възрастният астронавт от групата; и Джереми Хансен, който може да заеме единственото канадско място в международно финансираната мисия.


Финалният подбор няма да е дълъг и сложен процес.

Проблемът е, че може да бъде повлиян от тривиални неща, като какъв размер скафандър носите. Ако има само среден и голям и имате нужда от изключително голям, вие сте прецакан. Няма да ви назначат мисията“, каза бившият астронавт на НАСА Гарет Рейсман. “Може да е лудост, дребни неща, които диктуват как ще излезе всичко и това не винаги е най-справедливият или прозрачен процес.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар