НАСА тества “половинчати” скафандри за мисията си до Луната

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нови снимки от НАСА показват астронавтите на космическата агенция, които тестват скафандри в пустинята на Аризона. Това са костюмите, предназначени за мисията до Луната. Те обаче не изглеждат съвсем готови. Причината? Новите скафандри са без ръце, крака и без шлем.

Астронавтите Кейт Рубинс и Андре Дъглас “изпълняват лунни задачи”, докато вървят с половинчатата екипировка.

Полевите тестове играят критична роля, като ни помагат да тестваме всички системи, хардуер и технология, от които ще се нуждаем, за да проведем успешни лунни операции по време на мисиите Артемида“, обяснява Барбара Янойко, директор на полеви тестове за НАСА. “Нашите инженерни и научни екипи работят безпроблемно заедно, за да гарантират, че сме подготвени на всяка стъпка от пътя, когато астронавтите отново стъпят на Луната.

Изглежда, че астронавтите се подготвят за геоложките изследвания, които ще трябва да проведат на Луната. Астронавтите на “Аполо” бяха толкова добре обучени по темата, че до момента на кацането се смяташе, че всеки е имал еквивалент на магистърска степен по геология.

По време на Артемида III астронавтите ще бъдат нашите научни оператори на лунната повърхност с цял научен екип, който ще ги подкрепя оттук на Земята“, каза Чери Ахил от Центъра за космически полети на НАСА Годард. “Тази симулация ни дава възможност да практикуваме провеждане на геология отдалеч в реално време.

В края на всяка симулирана лунна разходка научният екип, екипът за контрол на полета, членовете на екипажа и полеви експерти ще се съберат, за да обсъдят и запишат научените уроци.

Фактът, че скафандрите са без ръце, крака и шлем, може да означава две неща. Първото е, че НАСА иска да изпита точно определена част от костюма. Втората обаче е свързана с възможна работа на части или незавършен проект. Снимките подхранват спекулациите, че са възможни забавяния в лунната програма на САЩ.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар