НАСА ще следи последствията от климатичните промени

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американското космическо ведомство разработва нова обсерватория на системите на Земята за прогнозиране и проследяване на промените в климата и на стихийните бедствия, съобщи пресслужбата на НАСА.

Разработваме редица програми за получаване на ключова информация в рамките на усилията ни, свързани с промените в климата, за намаляване на последствията от стихийните бедствия , за борбата с горските пожари“, се казва в комюникето на НАСА.

В рамките на проследяването на системите на Земята всеки спътник ще бъде уникален, за да допълва другите при създаването на триизмерно изображение на планетата – от недрата до атмосферата й.

По думите на ръководителя на НАСА Бил Нелсън ураганите са станали по-разрушителни заради процеса на глобалното затопляне.

За последните три десетилетия, повечето неща, които узнахме за климатичните промени, бяха свързани с изследванията на НАСА. Новата обсерватория ще разшири тези проучвания и ще предостави на света безпрецедентна картина на климатичните системи на Земята. Ще получим данни от ново поколение за намаляване последствията от промените в климата. Новата система ще защити нашите общества от стихийните бедствия“, изтъкна Бил Нелсън.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар