Наследниците получават пълния размер на натрупаната сума

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО) опроверга с писмо до Dir.bg някои от твърденията в статията “Какво значение имат наследниците, когато няма какво да наследят?”, подготвена като разговор със синдикалния експерт Ваня Григорова. Писмото е подписано от председателя на БАДДПО Евелина Милтенова.

“Какво значение има какъв е кръгът на наследниците, когато те няма какво да наследяват? Наследник на нула е наследник на нула, независимо дали тези хора ще са 10 или 5, в крайна сметка”.

БАДДПО определи това твърдение, което е коментар на Ваня Григорова, като “поредна неистина, изречена по повод дейността на допълнително пенсионно осигуряване”. Синдикалният експерт каза това във връзка с разширяването на кръга от наследници за даден човек с пенсионна партида в частен фонд.

За да се избегне заблуждението на читателите, от БАДДПО са категорични: наследниците на починало осигурено в УПФ и ППФ получават пълния размер на натрупаната сума по индивидуалната му партида.

От БАДДПО подчертават, че изплатените средства от УПФ и ППФ на наследници на починали осигурени лица и на хора с трайна неработоспособност по данни на КФН само за деветмесечието на 2020 г. са в размер на 26 931 000 лв., а от 2006 г. до края на третото тримесечие на 2020 г. – на 212 344 000 лв.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар