Наталия Киселова: До края на март има възможност и да се състави ново правителство – Гледна точка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До края на март има възможност и да се състави ново правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, и да се стигне до насрочване на избори “две в едно”. Това прогнозира пред бТВ преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова.

При успешни преговори нов кабинет може да има още до края на следващата седмица, обясни тя.

“Мандатът може да бъде връчен и да бъде върнат успешно приключен, тоест в следващата седмица да има и гласуване за правителство. Вариант 2 е да бъде преминато през нов кръг консултации, който да даде време на първата и втората по численост парламентарни групи да търсят още по-дълго възможността за подкрепа в правителство”, коментира доц. Киселова.

Ако връчването на първия мандат се забави, усилията по-скоро са за съставяне на правителство, смята конституционалистът. След това, започва да тече времето и има седем дни мандатът да бъде върнат – успешен или не.

“Абсолютно реални са и двете възможности – и да има, и да няма правителство, защото преговорите ще предопределят дали се отива към предсрочни избори и дали макар със скърцане на зъби, ще подкрепят правителството с мандата на ГЕРБ”, посочи доц. Киселова.

“Трябва да се изчерпят и трите възможности за съставяне на правителство и едва, ако се провалят, могат да се насрочат предсрочни избори. За да бъдат 2 в 1, заедно с европейските, това трябва да се случи до началото на април”, пресмята още тя.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар