Натиреният ГЕРБ-Стоян Беличев: Аз съм шеф на „Автомагистрали”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Промяната, инициирана от служебната министърка на регионалното развитие в ръководството на “Автомагистрали” ЕАД, все още не е в сила, тъй като не е вписана в Търговския регистър.

 

Докато това не стане, оставаме на постовете си, каза натиреният изпълнителнен директор на дружеството инж. Стоян Беличев, който папкал 11 700 лева заплата начело на държавния мастодонт.

“Аз съм в болничен, от който ми остава една седмица, но идвам на работа. Аз имам спесимен да подписвам документи и отивам отвреме-навреме в офиса, за да се придвижва работата. Ние изпълняваме много договори, по които текат срокове, не може така да изоставим работата си”, каза още Беличев.

Той изрази съмнение, че търговският регистър би вписал промяната безпроблемно, тъй като вече е в сила Законът за публичните предприятия. Ако той се спазва, би трпябвало за техните места да бъде обявен конкурс. “В нашите актуални към момента договори за управление пише, че мандатите ни текат до обявяването на конкурс. Такива конкурси минаха в почти всички останали големи държавни фирми, не знам защо при нас се бавеше”, обясни Беличев.

На практика не е имало и предаване на документация, нито среща с тримата, за които по-рано днес МРРБ съобщи, че назначава на постовете, пише 24 часа.

Заради обществения натиск “Автомагистрали” ЕАД публикува заплатите на директорския си борд. Оказа се, че изпълнителният директор Стоян Беличев получава месечно 18 минимални работни заплати – 11 700 лв.

Останалите членове – Иван Коларов и Александър Филев, се разписват срещу 3 900 лв. на месец. Седмица след изнесените данни, рокадите в ръководството на държавното дружество вече са факт.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар