бойко борисов лъже

Натирен и изгонен, заради корупцията, Бойко обяви, че той не искал България да влезе в Шенген

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
След като години наред пропагандата, че се бори за Шенген, създаваше измамен “европейски образ” на Бойко Борисов, изведнъж се оказа, че той няма интерес към това.

Завоят вероятно е продиктуван от поредните разкрития за чудовищната корупция и престъпност на управляващите, които правят абсолютно невъзможно влизането в единното гранично пространство.

Допълнително, хакването на НАП доведе до скъсване на всякаква обмяна на информация – при това не само данъчна. Т.е. България на ГЕРБ е зачеркната от картата на ЕС.
И сега – насред резила, Бойко обяви, че сме нямали интерес. А до вчера имахме ли? Ползвайте Гугъл…
Цялата публикация по въпроса от в-к “Сега”:
Премиерът Бойко Борисов вече не желае България да бъде приета в Шенгенската зона. След среща в Берлин с председателя на Групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) Александер Добриндт той заяви: “Дори да съм в опозиция, няма да приветствам влизане в Шенген по сухопътната граница. В момента не знам дали е изгодно за България да влиза в Шенген”.
След като изпълни техническите критерии през 2011 г., България напразно настояваше да бъде приета в зоната без вътрешни граници, но максималното, което постигна, е предложение на някои държави да получи достъп само по въздух и вода, но не и по суша.”Всеки ден връщаме на Гърция над 150 имигранти. Ако Александър каже днес влизате в Шенген, ще напълнят България”, обясни завоя си в политиката Борисов и добави: “Имаме хубава поговорка – всяко зло за добро”. Причината за недоверчивото отношение на отделни държави към България е корупцията на високо равнище и недоверието към нейната съдебна система.
За утеха премиерът посочи, че и без да членуваме в Шенген в момента ползваме Шенгенската система в борбата с тероризма, контрабандата, наркотрафика. “Имаме 100% обмен с всички немски и европейски служби“, каза Бойко Борисов и добави, че споразумението за мигрантите с Турция работи.
Александер Добриндт благодари на страната за защитата на външните граници на ЕС. За кандидатурата в Шенген и еврозоната той добави: “Не мога да дам времеви график, но следим темите с внимание и имаме позитивно отношение, отчитаме постигнатото от България в областта на финансите и на правовата държава“.
Българският премиер е в Берлин по покана на Добриндт и участва като почетен гост на програмното заседание на Групата на Християнсоциалния съюз.
В края на изявлението Борисов се обърна към българските журналисти: “И сега на австро-германската граница има физически контрол в Шенген. Така че, да знаете!”


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар