Натискаха ме Артекс и не само, а небостъргачът им не е законен, призна гл.архитект на София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният архитект на София Здравко Здравков призна, че е бил изнудван по аферата Артекс, съобщи bTV.

Здравков потвърди, че е получавал СМС-и за натиск от семейство Мирянови, които са основатели на строителната фирма Артекс.

По думите на Здравков семейство Миранови не били единствените, които се опитвали да ми влияят.

Главният архитект намекна, че сградата е незаконна, което вече установихме, защото тя не пасва нито на старите, нито на новите правила по закон. Здравков коментира: „За момента не е ясно дали строителството на сградата на улица Златен рог в столичния квартал Лозенец е законно.Това трябва да заявят от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). Ако строежът обаче се окаже незаконен, частта от сградата, която е в нарушение, би трябвало да се премахне”.

Зравков обясни, че разрешителното за строеж на небостъргача не е презаверявано, а това е можело да се случи до ноември 2018 година.
На въпрос защо въпреки това строителните дейности продължават, Здравков не може да отговори.

От коментара му стана ясно и че според издадените разрешителни в сградата не би трябвало да има жилища, както 19 минути вече писа. „Тя е проектирана като административна сграда и обектите в нея са предвидени като ателиета. Ако се продават като апартаменти, хората трябва да знаят, че ще плащат по-високи данъци”, допълни Здравков.

Не стана ясно и защо в документацията за строежа на сградата в Лозенец се взема предвид позицията на заместник министъра на регионалното развитие Валентин Йовев, КОЙТО ОЩЕ НЕ Е ПОДАЛ ОСТАВКА, че за сградата трябва да важат новите правила и съответно разрешителното за строеж да е 10 години, а не позицията на регионалния министър, която казва, че писмото на нейния подчинен няма правна стойност

19min.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар