В Украйна заплашиха Зеленски с преврат, но нямало да е от Русия

НАТО жертва народа на Украйна за наглите си интереси

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
НАТО служи за сдържане на Русия и жертва украинския народ в борбата срещу нея, заяви говорителят на президента Дмитрий Песков, съобщи ТАСС, предава сайта Fakti.bg.

 

„НАТО смята Русия за противник. НАТО е алианс, който е създаден като инструмент за конфронтация. Той е замислен по този начин. Архитектурата му беше изградена по такъв начин, че той всъщност е елемент на конфронтация и инструмент за сдържане на нашата страна по един или друг начин“, заяви Песков пред медиите.

Ето защо според него „каквото и да се измисли там, каквито и изявления да се правят, основната цел на алианса е именно тази“.

„Естествено, алиансът анализира ситуацията. Алиансът вижда реалното състояние на нещата. Засега алиансът не се отказва от плановете си да сдържа Русия и всъщност да използва украинския народ като жертвено агне в борбата срещу Русия“, подчерта Песков.

„Ние прекрасно разбираме това и изграждаме по-нататъшната си политика именно в съответствие с тези реалности. Специалната военна операция продължава“, заяви Песков.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви преди срещата на външните министри на алианса в Брюксел на 28-29 ноември, че неспособността на Украйна да премести фронтовата линия дори с широка помощ от страна на НАТО потвърждава, че Русия не трябва да се подценява, но Северноатлантическият алианс все пак трябва да продължи да подкрепя Киев. Той твърди, че не е в интерес на сигурността [на НАТО] да се позволи на Русия да получи надмощие в конфликта в Украйна.

В интервю за унгарския онлайн медиен ресурс Index Столтенберг заяви също така, че северноатлантическите съюзници са предоставили на Украйна помощ на стойност 100 млрд. евро в конфликта с Русия и възнамеряват да продължат да подкрепят Киев, тъй като смятат, че подобен подход отговаря на интересите на колективната им сигурност.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар