IL Fatto Quotidiano: Ако спечели в Украйна, НАТО ще започне голяма война с Китай

НАТО: Нямаме достатъчно боеприпаси

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Причината за бавния напредък на украинската армия в контраофанзивата е свързана с недостига на боеприпаси и ниския производствен капацитет на отбранителния сектор на страните членки на Северноатлантическия алианс (НАТО).

Това заяви ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер на 16 септември на пресконференция в Норвегия, където се провежда годишната конференция на началниците на генералните щабове на страните от алианса.Според него големият брой мини и трудната ситуация на бойното поле като цяло представляват опасност за украинските въоръжени сили (ВС).


Той също така смята, че продължаването на политиката на увеличаване на разходите за отбрана в страните от НАТО и продължителните доставки на оръжие може да не доведат до повишаване на сигурността.

По-рано през деня бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър отбеляза, че украинските въоръжени сили правят всичко възможно да отложат дъждовния сезон с надеждата да замразят конфликта за известно време и да отложат провала на контранастъплението си.

В същия ден бившият агент на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) Рей Макгавърн изказа предположение, че ако украинските въоръжени сили продължат да се провалят в опитите си да започнат контраофанзива, НАТО може да ангажира директно своите войски. Бившият агент твърди, че Вашингтон вече допуска разгръщането на такъв сценарий.

Друг бивш служител на ЦРУ, Лари Джонсън, също говори за трудностите при контранастъпление на украинските войски. На 13 септември той заяви, че е заявил, че украинските въоръжени сили ще бъдат принудени да завършат контранастъплението си през октомври, тъй като влошаването на метеорологичните условия ще намали мобилността на украинските въоръжени сили.

Източник: Известия


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар