Столтенберг нато

НАТО призна: Ако ни нападнат, след няколко часа ще хвърляме камъни

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според бившия главнокомандващ на Белгийските въоръжени сили генерал Марк Тис в момента Белгия не е в състояние да издържи на едномесечна военна битка.

Той отбелязва, че по време на неговото командване годишният бюджет за боеприпаси е бил 15 милиона евро, докато в настоящия момент е нараснал до 150 милиона евро. За да се осигури възможността на страната да устои в битка за период от 30-60 дни, са необходими от пет до седем милиарда евро. Генералът предупреждава, че в случай на война, след няколко часа ще се наложи да се ползват камъни поради изчерпването на боеприпасите.

 

Тис настоява за значително увеличаване на бюджетите за отбрана от страна на Европейския съюз и НАТО. Той споделя своето мнение, че Русия може да нападне други европейски държави след Украйна в близките години. Генералът предупреждава и за опасността от проруски европейски политически организации.

 

 

Относно съобщението за претърсвания в Белгия, свързани с износ на стоки към Русия с възможна двойна употреба, се посочва, че са били задържани лица в Белгия и Нидерландия. Има разследване за възможното използване на тези стоки при производството на ракети и дронове.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар