Научи се да не се интересуваш какво мислят хората

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Научи се да обичаш себе си, дори другите да не го правят. Научи се, че не трябва да се опитваш толкова упорито да спечелиш одобрението на хората. Ако те не те харесват, това си е техен проблем, а не твой. Научи се, че това, което някой друг мисли за теб, няма значение, и не е твоя работа да се опитваш да променяш мнението му.

Научи се да вървиш по свой собствен път, без да се притесняваш какво ще си помислят другите. Преследвай своите интереси и страсти, за да доставиш удоволствие на самия себе си, а не защото ще изглежда добре в очите на някой друг. Научи се, че не всеки ще може да разбере сърцето ти и какво го кара да бие, и това е напълно нормално.

Научи се, че ти контролираш как се чувстваш. Не трябва да разчиташ толкова на другите да те развеселят, когато си тъжен, или да си върнат лошите думи обратно, веднъж щом са ги изрекли в лицето ти. Научи се, че от теб зависи как ще виждаш човека в огледалото.

Научи се, че другите хора не те определят. Някой може да иска нещо от теб, но ти не си длъжен да се съгласяваш. Научи се да оставяш другите да чувстват към теб каквото искат, и устоявай на желанието да ги накараш да те видят по друг начин.

Научи се, че винаги ще има някой, който не е съгласен с теб или няма да те харесва. Винаги ще има някой, който не те разбира, и няма да има значение, ако не иска дори да се опита.

Научи се, че животът става доста по-лесен, когато си върнеш отново контрола над него и го живееш  по начина, по който на теб ти харесва. Хората те нараняват много по-малко, когато спреш да приемаш всичко, което казват толкова навътре и продължиш напред.

Научи се, че другите хора не са лекарство. Никой не може да те оправи, да те спаси, и не е тяхна работа да го правят. Научи се да разчиташ само и единствено на себе си.

Каквото и да правиш никога няма да можеш да угодиш на хората. Винаги ще има сърдити, недоволни, обидени и нещастни. Затова живей живота си по свои собствени правила.

Живей по начин, по който ти желаеш, без да се интересуваш от мнението на другите. Защото да живееш живота си за хората, няма да те направи щастлив и ще е пълна загуба на ценното ти време.

Още интересни статии за теб

Powered by Facebook Comments

Източник: poznanieto.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар